BORNHOLM CYKLER FOR BØRN OG UNGE I SORG

Børn, Unge & Sorgs velgørenhedscykelhold Team Giv Håb kommer til Bornholm, så nu kan alle bornholmere ansøge om at komme med på turen Danmark Rundt 2020 og cykle til fordel for børn og unge i sorg.

Team Giv Håb kommer til Bornholm! Det blev en realitet i går mandag, hvor cykelglade bornholmere mødte op i Rønne Idrætshal til informationsmøde om Team Giv Håb og muligheden for at cykle Danmark Rundt i uge 27 2020.

Team Giv Håb er et dansk velgørenhedscykelhold, der hvert år i uge 27 cykler Danmark Rundt til fordel for Børn, Unge & Sorg, så ingen børn og unge skal stå alene med sygdom og sorg. Og nu ser et helt nyt Team Giv Håb-hold dagens lys på klippeøen.

Team Giv Håb kommer til Bornholm!


Pårørende børn og unge er et overset problem i Danmark

Rigtig mange børn og unge får brug for professionel hjælp, når deres forældre eller søskende bliver ramt af en alvorlig sygdom eller dør:

Op til 30 % af alle efterladte børn og unge har brug for psykologhjælp for ikke at udvikle komplicerede sorgreaktioner, som kan sætte dybe spor for resten af livet, fortæller Preben Engelbrekt, som er direktør for Det Nationale Sorgcenter – Børn, Unge & Sorg.

Desværre er det ofte et overset problem i Danmark, at man kan blive syg af sorg, ligesom mange pårørende børn og unge med en alvorligt syg forælder ikke får den hjælp de har brug for. Tavsheden og berøringsangsten fra omgivelsernes side kan have store konsekvenser for børnene og de unge, og mange oplever at blive ladt alene med deres sorger og bekymringer, fortæller Preben Engelbrekt, og fortsætter:

Derfor er de mange ryttere på Team Giv Håb også med til at gøre en ubeskrivelig stor forskel for mange børn og unge, når holdet cykler rundt i Danmark og støtter op om Børn, Unge & Sorgs arbejde. At vi nu også får et Team Giv Håb på Bornholm gør mig så glad og stolt, for jeg ved, at Team Giv Håb Bornholm også vil komme til at gøre en stor forskel for de børn og unge, der har brug for hjælp og støtte, når deres mor, far, søster eller bror bliver alvorligt syg eller dør, siger Preben Engelbrekt.

Hvis man ikke havde mulighed for at være i Rønne i går aftes, men gerne vil med på holdet eller høre mere om Team Giv Håb, så er det stadig muligt frem til ansøgningsfristen lukker på mandag den 28. oktober.

Se mere på teamgivhaab.dk.